måndag 9 augusti 2010

Rapport från Preikestolen i Norge

Här kommer en rapport om vår vandring upp till Predikstolen eller Preikestolen som den heter i Norge. Det var en disig och regnig dag så det var inga bra förutsättningar för denna strapats. Vägen var lätt att gå den första kilometern men sen blev den värre.
Det var som att klättra i ett stenröse för att komma upp. När det regnade så blev stigen som vi gick till en bäck. Det blev blött och väldigt halt.

Dimman låg nära berget så vi såg inte så mycket av den fina utsikten över Lysefjorden.


Man får se sig för för det finns inga säkerhetsräcken vid stupen. Här syn Predikstolens klippkant lite längre fram i dimman. Klippan stupar rakt ner och ligger 604 meter över fjorden. På stigen utmed klippkanten syns min fru, dotter och mellangrabben.


Här står jag på Predikstolens kant och tittar ner i dimman. På vykort som finns att köpa i kiosken nedanför berget kan man se vilken fantastisk utsikt vi missade. Att ta sig upp i detta vädret tog oss ca två timmar och ner tog ungefär lika länge. Hit kommer jag nog tillbaka men då måste vädret vara fint så man kan njuta av Norge när det är som bäst.





Inga kommentarer: